Koopjemobiel Apple iPad mini 2021 generatie 6

iPad Mini 2021 Generatie 6 verwachtingen.

De iPad mini is inmiddels vijf generaties oud. Sinds zijn introductie in 2012 is deze kleine tablet dan ook flink verbeterd. 

De welbekende lekker heeft renders gedeeld van de nieuwe generatie 6 iPad mini 2021. Op de website Front Tech Page vertelt hij dat deze gebaseerd zijn op CAD-bestanden, schema’s en zelfs echte foto’s van de nieuwe tablet. Om bronnen te beschermen, heeft Jon Prosser besloten de documenten niet naar buiten te brengen. Om ons toch tegemoet te komen, gebruikt Prosser deze informatie om renders te maken.

 

iPad mini volgt de Pro en Air

Er zijn een aantal dingen die direct opvallen. Allereerste de dunnere schermranden en vooral het daardoor ontbreken van de homeknop. Dit betekent dat de iPad mini qua ontwerp de iPad Pro & Air volgt volgt. Ook deze tablets hebben inmiddels afscheid genomen van de fysieke homeknop..

De iPad mini 2021 generatie 6 doet dan ook het meeste denken aan een compactere versie van de iPad Air. Volgens Jon Prosser is het schermdiagonaal nog niet bekend, maar de fysieke afmetingen al wel. Volgens de lekker wordt de nieuwe iPad mini 206,3mm bij 137,8mm. Dat is iets groter dan zijn voorganger (203.2mm bij 134.6mm). De dikte blijft met 6,1.mm gelijk.

USB-C en een nieuwe Apple Pencil

Verder verwacht Jon Prosser dat de Touch ID-sensor in de aan-uitknop verwerkt gaat worden en dat de nieuw iPad mini een enkele camera krijgt. Aan de binnenkant treffen we straks waarschijnlijk een A14-soc aan. Deze kennen we al van de iPad Air en alle iPhone 12-toestellen. Ook zijn er de verwachtingen dat de iPad mini 5G connectiviteit krijgt.

Tot slot kijken we even naar de onder- en achterkant. Ook daar zien we een bekende verandering. Net als bij de iPad Pro en iPad Air is de lightning poort vervangen door een USB-C-poort. Op de achterkant vinden we een Smart Connector. Deze is bedoeld voor de accessoires die je al kent, maar ook voor nieuwe producten.

iPad mini 2021

Of Jon Prosser het goed heeft en de 6de generatie iPad mini gaan we eind van 2021 ondervinden. Het laatste nieuws over de iPad mini 2021 Generatie 6 lees je bij Koopjemobiel

 

Bron: Jon Prosser

Leave your reply

Your email address will not be published.