Nieuwe Android 12 Besturingssysteem Update Features

De aankomende Android 12 besturingssysteem update heeft een aantal nieuwe en toffe features beschikbaar. Een van de aangekondigde functionaliteiten komt weg bij IOS van Apple, namelijk de 2 of 3 klikken functie. Bij de update wordt het mogelijk om je instellingen zo aan te passen om via een aantal tikken op je vingerafdrukscan een aantal functies te openen of uit te voeren. Een van de mogelijkheden is om met 2x snel drukken een screenshot te maken van het huidige beeld, de mogelijkheid geven om Google assistent op te roepen, media af te spelen / te pauzeren of apps te openen / te sluiten. Dit is een klein handje vol van de beschikbare mogelijkheden.

 

Google Play Store Verbetering

Daarnaast heeft Google op 12 Juli & 13 Juli een livestream uitgevoerd waar nog een andere toffe feature naar buiten is gekomen. Deze nieuwe feature is vooral voor de gamers onder ons super tof en interessant. Waar je bij de vorige update van besturingssysteem, Android 11 nog moest wachten tot de download en installatie van je app of game was afgerond, kun je bij Android 12 de game of app al gebruiken terwijl je download op de Google Play Store! Er is wel een klein addertje, Google heeft bekend gemaakt dat gebruik maken van de game of app tijdens de download is alleen mogelijk als de apps / games gebruik maken van het Play Asset Delivery systeem. Hoe dit er precies uit gaat zien voor al bestaande games is nog niet geheel duidelijk, wel is bekend dat ontwikkelaars vanaf Android 12 zich daar geen zorgen meer over hoeven te maken, de Play Asset Delivery Systeem zal automatisch aangezet worden.

 

Design User Interface Android 12

Al eerder werd bekend dat Google de User Interface met een ververst design een nieuw jasje gaat geven. Google komt met de introductie van Material You bij de update naar Android 12, het is ontwikkeling van de basis Material Design dat eerder in gebruik is genomen. Als we de eerste beta moeten geloven zullen de knoppen ronder worden, en zijn er meer kleuren en verschillende vormen toegevoegd zodat de User Interface van de Android smartphones een stuk duidelijker moeten worden.

 

Download en test de Android 12 BETA via deze link

 

Android 12 User Interface Afbeelding Google

 

Google introduceert Material You voor Android 12. Dat is een ververste user interface, die voortbouwt op wat het Material Design als basis neerlegde. Beta 1 laat zien dat knoppen ronder zijn, er meer kleuren en vormen toegevoegd worden en de interface een stuk duidelijk moet worden dan nu het geval is. Google heeft kleurextractie gebruikt zodat iedere gebruiker een kleur kan kiezen die terug komt in de interface, er zal dus voor ieder wat wils zijn.

 

Android Widget Features

Naast de bovenstaande user interface updates komen er ook een aantal updates voor de widgets. Google heeft aangekondigd dat het design user interface wordt doorgetrokken in het widget interface, dit houd dus in dat de gekozen kleuren worden meegenomen met de gekozen widgets. De widgets zullen ook net als de apps wat ronder van vorm worden, en zullen de widgets als losse onderdelen beter samen gaan en zou het geheel nu niet als een paar losse onderdelen moeten voelen maar meer als een geheel!

 

Privacy Features

Google laat zien met de aankomende Android 12 Besturingssysteem update dat privacy een belangrijk onderdeel is en blijft, door de introductie van Private Compute Core kun je doormiddel van speciale privacy instellingen je mobiele telefoon opdracht geven bepaalde dingen wel en bepaalde niet aan te hebben. Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld een app die toegang wil tot je microfoon, maar die app heeft die toegang niet nodig, doormiddel van een handig en overzichtelijk dashboard ( Taart Diagram ) kun je eenvoudig zien welke apps welke rechten hebben en wat de apps in de afgelopen dag / 24 uur precies heeft gedaan. Kortom, beter inzichtelijk wat er precies gebeurt op je smartphone en welke apps dat precies doen.

Doormiddel van het notificatiecenter kun je eenvoudig bijhouden welke apps welke rechten hebben en op dat moment gebruiken, speel je je favoriete game en merk je dat deze toegang heeft tot je microfoon, zet deze super eenvoudig uit met een klik op de knop.

Middels de Android Private Compute Core wil Google duidelijk maken dat privacy een belangrijk onderdeel blijft. De apps en je telefoon volgen precies op wat jij ingesteld hebt aangaande je privacy. Om daarbij te helpen krijg je toegang tot een compleet dashboard, met daarin het overzicht van apps die rechten gebruiken.

Daarnaast is er een kleine taartdiagram die laat zien welke apps gebruikgemaakt hebben van welke rechten. De diagram laat zien wat er de afgelopen 24 uur gebeurd is op je smartphone. Zo moet je dus een veel beter beeld krijgen van wat er precies op je smartphone gebeurt en welke apps wat precies aan het doen zijn. Ook bij Android 12 zal de app altijd toestemming moeten vragen voor om bepaalde rechten te verkrijgen, je kunt middels de volgende keuzes bepalen welke rechten welke app krijgt bij de eerste keer openen. #1 Toegang tijdens gebruik van de app #2 Eenmalig toegang geven #3 Geen toegang geven.

Daarnaast zal er bij Android 12 een extra beveiligde map komen, deze map kan worden beveiligd met je vingerscan zodat deze af is geschermd er niet zomaar iemand aan belangrijke apps kan komen. Je kunt bepaalde apps als bijvoorbeeld je Bankzaken app hier plaatsen zodat deze extra beveiligd is.

 

Dat is zeker niet alles, er zullen nog een aantal kleine updates plaats gaan vinden, deze vallen wellicht minder op maar ze zijn zeker niet minder functioneel!

 

Bekijk de video hieronder voor een nog betere indicatie van Android 12!

 

 

Koopjemobiel niet wachten op de lancering van Android 12, Blijf op de hoogte van het laatste nieuws middels onze nieuws pagina!

 

Bronnen:

Google

Android youtube channel

WANT

Android Developers

Afbeeldingen zijn eigendom van Google

 

woensdag 14th juli By

Leave your reply

Your email address will not be published.