Nokia Extra Sterke Rugged Smartphone

Nieuwe Nokia XR20 Rugged Smartphone

Zoals we vroeger hebben ervaren met Nokia leken ze met vrijwel onverwoestbare telefoons op de markt te komen, nu Nokia middels een forum heeft gelinkt met de Nokia Rugged XR20 Smartphone en de daar bij behoorende foto ziet het er naar uit dat ze weer zijn teruggekeerd naar de zo kenmerkende aspecten van Nokia. In dit geval gaat het om de Extra sterke Nokia XR20 Rugged Smartphone met een certificaat bescherming van ip68.

De welbekende Nokia toestellen stonden toch wel om 3 dingen bekend, Mega sterk, een ontzettend lange batterij duur, en natuurlijk niet te vergeten het iconische spelletje Snake.

Geruchten nieuwe Smartphone Nokia

Middels het nieuws forum van Nokia is er per ongeluk een poster gepubliceerd die de komst van de rugged smartphone bevestigd, op de foto die hierboven is getoond is een vrij smalle telefoon te zien die onder de waterdruppels zit. Helaas is het tegenwoordig zo dat op het moment dat wanneer je iets op het internet publiceert er in no time een aantal mensen een screenshot hebben genomen en er dus altijd een aantal foto’s in omloop zullen zijn. Ons geluk, hierdoor was het voor ons mogelijk deze informatie met jullie te delen!
Verder zien we op de foto dat de Nokia smartphone een vierkant cameraeiland met 3 camera’s en een flitscamera heeft, dit is een opvallend detail gezien de X20 nog een rond cameraeiland heeft. Als we de geruchten mogen geloven zou de achter-camera 48 Megapixel zijn en de selfie-camera 8 megapixel. Daarnaast gaat het hier om een rugged toestel, wat bij een rugged toestel vooral belangrijk is, is de Stof= en Waterdichtheid, deze worden middels speciale ratings en certificaten onderverdeeld. De Nokia XR20 Rugged Smartphone zou een rating hebben van IP68, dit houd in dat de telefoon tot een diepte van 3 meter is getest en voor een onbepaalde tijd tot die diepte geen schade moeten oplopen.

Nokia komt met een nieuwe telefoon

Nokia hint dat het binnenkort met de XR20 komt. Het is een zogenaamde rugged telefoon, oftewel een smartphone die tegen een stootje moet kunnen. Het bestaan van het toestel is per ongeluk door Nokia zelf gelekt op het forum van het bedrijf door een poster te tonen.

Helaas voor Nokia weet het bedrijf hoe het op het internet werkt. Voordat je iets weghaalt hebben al een aantal mensen een screenshot genomen, waardoor iedereen het alsnog kan zien. Op het plaatje zien we een redelijk slanke telefoon die onder de waterspetters zit. Aan de achterkant zien we waarschijnlijk drie camera’s en een flitser. Die camera is opvallend te noemen, aangezien deze bij de X20 nog rond was. Vermoedelijk heeft de hoofdcamera 48 megapixel en die aan de voorkant 8 megapixel.

Bij een rugged telefoon is het belangrijk hoe stof- en waterdicht deze is. Daar heb je speciale ratings voor. Deze zou naar verluid een IP68 rating hebben. Dit zou normaliter in houden dat de smartphone is getest tot een diepte van 3 meter en daar een behoorlijke in heeft gelegen zonder schade op te lopen. De ratings werken op waterdruk en deze rating zou dus een zeer degelijke waterdruk en dus ook diepte aan moeten kunnen. Of dit de daadwerkelijke rating zal zijn moeten we nog even afwachten.

Wat de echte specificaties zullen we nog even moeten afwachten, Techradar heeft een paar schattingen gedaan die het delen waard zijn maar of dit ook de daadwerkelijke specificaties zijn is niet duidelijk. Zoals te lezen bij Techradar verwachten ze een 6.7 Inch Beeldscherm met een FHD+ en LCD paneel, de resolutie van het scherm lijkt 2400×1080 pixels te worden. De binnenkant van het toestel lijkt ook niets mis mee te zijn, er zou 6GB Ram geheugen komen met 128GB opslag. Daarnaast is de verwachting dat er een Snapdragon 480 Chip in zit en de accu van de nokia smartphone 4630mAh gaat krijgen. Helaas zal dit niet betekenen dat je een week met je batterij kan zoals dat bij de oude garde Nokia toestellen het geval was, maar mochten deze specs kloppen gaat het een prima smartphone zijn die weer heerlijk sterk is en tegen een stootje kan!

 

Voor het laatste nieuws kun je kijken op de nieuws pagina van Koopjemobiel

 

Bronnen:

Want

Nokia

Techradar

 

** Gebruikte afbeelding is afkomstig en eigendom van Nokia **

zaterdag 17th juli By

Leave your reply

Your email address will not be published.