Xiaomi Passeert Apple Smartphonemarkt

In Q2 van 2021 passeert Xiaomi Apple op de smartphonemarkt

Marktonderzoeker Canalys heeft vermeld dat n het tweede kwartaal van 2021 Xiaomi van de derde plaats naar de tweede plaats is geklommen in de smartphonemarkt. Het is voor het eerst dat Xiaomi gigant Apple voorbij gaat en hiermee die tweede plek verovert. Xiaomi deed dit met een explosieve groei van 83% ten opzichte van een jaar eerder in het tweede kwartaal, hiermee is Xiaomi de grootste stijger van het afgelopen kwartaal.

 

Het onderzoek is gedaan op basis van verscheepte smartphones wereldwijd, in dit onderzoek scoort Samsung 19% met een groei van 15% van de totaal verscheepte smartphones. Xiaomi volgt nu op de tweede plaats met een marktaandeel van liefst 17% en de genoemde groei van 83%. Apple volgt op gepaste afstand met een totaal aandeel van 14% met een kleine groei van 1%. De 4de en 5de plaats worden over Q2 2021 gedeeld door Oppo en Vivo met beide een aandeel van 10%.

 

 

De explosieve groei zal deels te maken hebben met het eerdere nieuws in mei van dit jaar, in dat nieuws werd duidelijk dat de Verenigde Staten Xiaomi van de Zwarte Lijst heeft geschrapt waardoor het weer mogelijk was voor het bedrijf om haar producten en smartphones naar de VS te verschepen en te verkopen. En wellicht de eerdere ban van Huawei in de Verenigde Staten waardoor er een geheel nieuwe groep consumenten vrij kwam.

 

Het Succes van Xiaomi

De explosieve groei van de smartphone maker uit China heeft een vrij goed verkoopmodel. Sinds de ban en daardoor handelsbeperking van Huawei is het aantal verscheepte smartphones van Xiaomi met 300% gestegen in Latijns-Amerika, met 150% in Afrika en met 50% in Europa. Daarnaast ligt de prijs van de toestellen van Xiaomi tussen de 40% en 70% lager als bij concurrenten Samsung en Apple. Xiaomi timmert al langer aan de weg, maar lijkt nu echt doorgebroken en een serieuze speler in de smartphonemarkt. Naast de smartphonemarkt heeft Xiaomi nog een breed assortiment in producten die ze op de markt hebben gebracht, de meest bekende hiervan is toch wel de Elektrische Step en nog vele andere toffe gadgets. Wel blijft Xiaomi voornamelijk gericht op de massamarkt maar is het nu wel een smartphonemaker om rekening mee te gaan houden.

 

 

Bronnen:

Canalys

RTL Nieuws

 

** Gebruikte Afbeelding zijn afkomstig en eigendom van Canalys **

zaterdag 17th juli By

Leave your reply

Your email address will not be published.